Saturday, May 29

janda seksi tak pasal2

hoh.cam  bagus je artis2 mesia ni
bakat tu takde lah besar sangat
income tahunan pun tak cecah juta2
tapi dressing tah apa2 no lah oi yai

hah korang tak caye moh tengok sini


betul kan kan kan
seksi bebenor nye lah hoi
ober mak nenek
2 janda ni dah tade cara lain ke nak fofuler
pastu leh plak azza tu nak tutup2 situ
ala tak yah le.dah dia yang pakai singkat nak gile pastu nak tutup pakai tangan 
tau pulok ko malu
poyo no

yang ni pulak aku dapat dari website http://ohartis.com
korang nak tengok lagi gosip2 yang giler panas pasal artis
korang kelik je sini


ober bebenor lah gamaknye dorang  ni
berani korang nak kate aku jeles
hah sikit pun tak beb



haku dah ada DSLR

hah hambik ko
MHHA dah belikan aku DSLR
nikon D5000
pehh..perasaan ketika ini: seperti di awangan
korang ni tau tak D5000  yang mana satu
hah pe lagi tengok gambar ni

nilah kamera yang aku mengadap sejak malam tadi
hah tak pasal2 rajin baca teknik2 fotografi
fuh adanya DSLR
maka bakatku takkan dipersiakan sebegitu sahaja

korang tak caye
ni baru beginner
karang aku dah pro
hah kalah saiful nang beb
tak dapat carik makan dia
ok dah over
hehe

korang nak tengok gambor yang aku dah test amik
tapi karang jangan mengata pulak
aku belum paham lagi kamera ni
nak tengok diam2
jangan  bising2 bukan aku suruh bayar pun


wah tak pasal2 nak tayang cincin kawin yg dah dekat 3 taun
sambil2 nak tayang perabot rumah


cet mesti ada yang kata
alah, sama je macam compact kamera
hah haku pedulik hape
yang penting aku amik pakal dslr
nanti aku dah terer jangan ternganga tengok gambo akku

ok dah2 cukup tunjuk terer harini
nanti aku tunjuk lagi gambo
tupun kalau MHHA bawak aku melihat dunia hari ni
kalau dia malas, melepak rumah ajelah aku harini

website memasak yang best utk korang mengadap

hah.korang binik2 sekalian ni rajin ke tak masak memasak ni
buat ceta memasak mestilah ayat pun ala2 chepwan
hah.makcik2 apa lagi amik pen sahlin resipi ni
ok rasanya dah terlebih over

meh sini aku berjasa utk korang2 semua
aku rajin tak pasal2 pegi menyevey website apa yg gempak utk korang folo
bab memasak ni
act aku pun rajin mengelik website ni
sbb website ni banyakkkkkkkkkkkkkkkk resipi best utk buat
hah apa lagi 
mari kite menjenguk

pemenang pertama (ikut selera tekak aku)
ialah website try masak
kalau korang tak caye apa lagi korang kelik sini free je
tapi macam biasa
jangan lupe daratan
datang sini balik karang

aku tak tipu
aku takde masa tipu2 orang ni
website ni best
kalau korang dah kelik,pastu tak best maknanya skrin laptop korang ada problem
hah over lagi aku
apa masalah aku sekarang

hah kau siap ada game lagi
tapi aku tak penah terai game ni
lebih2 nampak website ni
dah masuk bidang gaming pulak


ada satu lagi website yang beshh
tapi ni nombor dua dihati ku
iaitu website My Resipi
website ni pun best meh kelik sini
segala maknenek punya resepi pun ada
rajin tak rajin jelah korang memasak nye nanti


adik yang baru kawen
hah rajin2 masak tuk laki
jadik macam aku
tak payah nak kate aku perasan
dah korang bagi aku award pun takde
biar aku puji aku sendiri
(majuk)


Friday, May 28

Saya pun nak cuti!!



recently baca blog popular sehmaleysia hanis zalikha
dia cer pasal Mastraveller
wah,kebetulan pulak aku pun akan ke indonesia minggu depan
seswai lah makcik mengklik2 carik bahan 
carik tempat yang wajib pergi masa kat hendon nanti..huk2
korang yang nak bercoti2 sakan hah kelik website mas traveller ni

dalam terkelik2 tu..
ternampak pulak la video pemenang2 pertandingan yang MAS buat tu
saya nak cuti!
selama ni aku ada gak tengok tv
ish,napa la aku tak join contest tu
aduh,mana la tau
dapat aku holiday free..
peh,jeles siot tengok dorang
aku ketap bibir punya dengki kat diorang punya pasal

sapa nak tengok hah kelik sini
tapi dalam banyak2 tu paling jeles jeling mata paling banyak sekali kat Afandi tu la
dia menang cuti ke sipadan 
peh, gua bengang sama lu lah!
best siot menyelam kat sipadan..................meletup otak gua tengok lu menyelam beb
wah,lebih2 nya aku..haha..

website MAS TRAVELLER ni berguna
lebih2 lagi tuk sapa2 yang nak bercuti sakan
Hah, apa lagi 
tengokla  boipren hanis si Qi tu
mengacarakan destinasi bajet
memang bajet gilosh..


pakai crocs dapat dosa

haha..saja je buat tajuk yang kontroversi
tapi ni ceta benar
info dapat dari zayani from http://inibelogzayani.blogspot.com
tq yani!

sapa2 yang suka pakai crocs tu
hah..bawak2 berenti 
pasal apa?
ha ini lah lagi satu jenama yang menghina Allah swt
tak caya tengok gambar  ni


tah apa2 la dorang ni
buat nyakitkan hati je
bangga sangat la konon dapat pakai crocs eh..
tak bleh belah beb

Thursday, May 27

jgn taksub pada tuisyen centre!

semua maklum
malaysia gunakan sistem exam oriented dlm sistem pendidikan
tapi makin lama, makin berubah sikit2
kalau siapa2 yang perasan, syllabus dah banyak bezanya berbanding zaman tok adam dulu
hah, zaman aku lah tu

budak pun aku tengok la ni
dah ramai yang pandai2
huh, pandai betul
napa lah dulu aku tak camtu
hmm..banyak sangat boipren kot..(perasaan betul..layan2)

tapi kalau tengok cara dorang belajar pun
wah,kaw kaw punya
sanggup berbuat apa lah
tu belum kira berapa banyak parents sanggup berhabis kuarkan duit beli tu ini
bagus2..macam tu la

tapi kadang2 sesetengah murid yang taksub nak dapat straight As
dorang ni sanggup hafal esei yang berjela2 panjang nya..
waduh2...tu tak aci ya
ha...mesti ada yang tak setuju
eh, ikut usaha masing2 murid lah!
wah,marah nampak?
ok sini aku bagi tau wakil tenaga pengajar yang lain

kami aka guru2
nak melahirkan pelajar yang boleh berfikir secara kritis, kreatif dan efektif
so, bila ada murid yang sanggup memorize berbanding berfikir sendiri..
macam mana tu?

sesetengah tuisyen centre guna teknik ni
ingat ya adik2... mereka yang mengajar kat pusat tuisyen tu bukan guru bertauliah
mereka tak de ijazah pendidikan pun
mereka lebih nak carik untung je..senang cerita itu adalah perniagaan..
nak bandingkan dengan guru2 yang mengajar kat sekolah?
tak boleh...kami lebih tahu sistem pendidikan berbanding mereka

senang makcik nak cerita ni
kalau esei yang dihafal..markah nya jangan fikir akan melantun2 tinggi
tak semestinya
contohnya kertas 1 spm bahasa inggeris
tau kan, ada 2 esei
esei yang pertama tu Directed Writing
sah2 konfirm tak leh hafal awal2
mmg adik2 akan hentam buat ikut otak masing2
makanya, kalau tak pasal2 esei kedua meletup best gile!
sah2 penanda akan tahu
itu adalah hafal.bukan kebolehan untuk membuat esei
so ada perkiraan nya sendiri yang lain
bukan  bila baca,terer gile
makanya markah banyak sampai langit
haha...
penanda kertas spm semuanya cikgu pakar
mereka lebih pakar kan?

cuba fikir,kalau dapat straight As pun
tapi lebih banyak menghafal berbanding betul2 faham tentang sesuatu
tak guna otak, tak berfikir
berkualiti ke murid tu?

mencekik secret recipe dalam mimpi

hah.betapa tekak ni nak mencekik sepotong kek dari secret recipe
sedapnya
dengan dekorasi kedai yang nyaman,selesa
hah kau promo terlebih

bile kali terakhir aku menghadap secret recipe 
rasanya tahun lepas,masa besday sapa tah
hah.lama tau. lama
dah wajib sangat makan lagi ni
tunggulah nanti
MHHA balik je, aku nak paksa dia bawak aku pegi secret recipe
ingat aku tak reti pakse? aku mahir bab pakse2 ni.

sapa2 yang berangan nak makan secret recipe macam aku
hah sekarang korang tengok je lah dulu gambo2 nya kat sini
tapi jangan lupe datang lupe sini balik
jangan lupe daratan

punyelah lame aku tak pegi secret recipe
sampai aku tak tau sekarang SR dah ada cupcakes
aku memang lapuk


dah la ada cupcakes,ada pulak lagi pocket saver 
makcik2 tak caye
hah hambik gambar ni


tapi sorilah beb, bab2 makanan macam ni MHHA memang nak binik dia yang buat
kata dia NJ buat memang jadik western habis
kalah makcik pakcik saleh
betul tak MHHA, hah jangan tak ngaku
kene karang


peh, SR ni memang dah maju
hah kolotnya ayat aku
siap ada kek 3D lagi tu
peh,tapi hah kau tengoklah harga nya
lepas beli puasa seminggu
hahhah
 ko tengok ni
baru2 ni aku dijemput makan kek dari baskin robin
masa birthday cousin MHHA
hah tu satu lagi benda aku ketinggalan zaman
aku tak penah tau baskin robin ada kek
hei,boleh tak sesiapa tolong infokan aku semua benda yang berlaku dalam dunia ni?
aku memang lapuk
tapikan..kek nya cantik
tapi tak sedap pun
sory baskin robin
hehe





Wednesday, May 26

tioman diving ..oh i love my sony cyber shot

 yaa...ini dia laporan bergambar sempena MHHA advanced diving course tioman island...oh i really love my sony cyber shot t200 (model lama) sbb gambar yang brilliant (for amateur)..:))..dah lama pakai sony ni..hampir 3tahun..mana taknya sebelum kawin lagi dah pakai kamera ni..cant wait to buy underwater sony casing so that we can bring my sony into the deep water... oh mengidam nya nak pakai DSLR..n MHHA dah ada sebut nak beli DSLR..pehh..mintak2 tak ubah fikiran...(fuh2..jampi)

so ini dia laporan utk tatapan semua.... NJ tak amik advanced sbb tak terasa pun nak amik advanced, buat masa ni cukup dulu open water license..next time maybe..in 5 years time


sebelum feri bergerak.sempat lagi amik gambar kuala.saja nak tunjuk skill, eh ada ke? hehe

nasib baik si kecik ni tidur sepanjang dalam feri

 

oh, jauh lagi..perut dah lapar ni


masih tidur lagi.dah tukar posisi lak




ok2 dah dekat.sila sabar




sampai2 je MHHA dah tak sabar2 lagi.. terus nak diving



itu bukan jam ya.itu kompas..kecik je, tapi harga ribu riban.sila jangan hilangkan dalam laut



iklan ice cream.model cilik luthfilah yang comot



sunset terbaik yang pernah aku tengok seumur hidup..skrol lagi bawah utk episod matahari terbenam tercantik


pehhh...subhanallah.. ada lagi..




haa..kan dah cakap..sangat2 cantik betul?  apa bayang tu ek?



warna dah bertukar..perlahan-lahan




hmm...cantik nya kuasa Allah



ini bila dah semakin malam..nampak lingkaran putih kat atas tu? apa ya?




MHHA dah bersiap nak pegi night dive



pagi-pagi lagi dah ada budak kecik yang pegi kejar kucing sampai jauh bilik orang

kalau pandai, cuba cari apa yang salah?



budak kecik dah jalan nak pegi laut




dah cukup jalan-jalan, dah cukup tengok ikan, dah cukup diving so masa utk balik..bye-bye tioman 
nanti datang lagi..

Jalan-jalan cari kasut!

pening kepala fikir pasal kasut apa nak pakai.
sbnarnya kasut dah penuh satu almari
tapi kenapa jawapan tetap : tak ada kasutlah!

esok kena pergi kursus
bengkel penandaan kertas form 5
dalam kepala benda pertama fikir
alamak kasut apa nak pakai
kasut yang best dah rosak
hmm..
memang kasut dah ada banyak, tapi yang best utk pakai dah rosak
kali terakhir beli kasut raya lepas.
kasut tu mmg selesa dan best!
dah koyak sikit dulu, tapi lepas gam leh pakai semula
punyalah sayang sampai sanggup gam banyak kali
(tak pernah macam tu sekali)
tapi bila dah koyak sampai dah takleh gam. alamak sedihnya
selama lepas tu, pegi sekolah pakai selipar je
time masuk kelas tukar heels tapi pastu sarung balik selipar semula
sbb heels tu teramat lah tak selesa utk jalan lama dan turun naik tangga.aduh bencinya

kalau cakap dengan MHHA kasut tak ada
mesti dia boleh tempelak
penuh satu almari kasut pun nak kata tak ada lagi? rabun banyak sangat ke?
haha..
so merayaulah aku ke mall utk semata2 carik kasut
bajet tak tinggi..ala2 biasa je..sbb nak buat basahan tak boleh yang mahal sangat.rugi yoo
lebih sejam. hampir 7 kedai kasut keluar masuk
tapi tak jumpa yang berkenan
hah! biar betul
nasib baik jalan sorang2
mana taknya
dahla jenama tah apa2, kualiti rendah, pastu harga mak datuk.mahal
rugilah kalau beli.tah apalah kan

last2 hati pun bosan.singgah beli coolblog je. milktea+ pearl + peppermint..yum2 sedap
pastu chau lah!
buat sakit hati je kalau beli.buang masa tak pasal2

dah balik tu singgahla kejap ke butik alfio raldo
dalam hati cuma nak tanya barang dah sampai ke belum
customer dah bising ni
sambil2 mata melilau mencari kasut yang selesa
pusing2 satu bilik....
hah! akhirnya dapat jugak lah
dengan diskaun 50%
aku bayar 19.90 je
wah untung
nasib baik la....aku tak bodo beli kasut2 kat mall tadi
AR yang ni okey....
aku banyak puas hati dengan jenama ni
seswai bawak g jenjalan..selesa..kena pilih yang mana sesuai dengan empunya diri
hehe..
fikir banyak2 dulu sblm beli barang ya!

Monday, May 24

Belajar Ijazah tapi kelulusan PHD

wah. hebat kan..
kalau macam tu semua orang pun nak..aku pun nak!
tapi aku tak cerita pasal PHD yang tu, yang satu lagi
apa ya satu lagi tu..
hmmm.. Perasaan Hasad Dengki aka PHD
bila dah masuk alam pekerjaan ni baru lah tersedar, ternampak, terasa pasal PHD yang satu  ni
lebih2 lagi bila benda2 yang boleh gaya dapat nama, dapat pangkat..lebih2 lagi lah dengki nya tu!

hah..payah2
orang macam ni hatinya tak berapa putih rasanya
sentiasa cemburu, irihati tak pasal2
bila dah banyak sangat dengki tu bertapak dalam hati
makanya mulalah senyap2 dok khianat orang yang satu lagi ni
susah2...bawak2 la basuh hati tu..berus pakai berus besi lagi bagus

ada jugak yang sampai tahap guna benda2 ala2 jampi semata2 sbb dengki
wah, geramnya pada orang macam ni
kadang2 aku terfikir.apa lah yang mereka  nak?
pujian? pangkat? nama?
ya ambil saja...apa aku kesah??
hmm..pada yang berkenaan tu..insaflah ye..
takde sapa suka kat awak nanti kalau perangai dengki tu meluap2 melimpah
hati tu biar ikhlas

Friday, May 21

Anak siapa?

baru je habis tonton al-kuliyyah edisi minggu ni
tajuknya Anak siapa?
hah. confirm dah boleh agak kan apa maksudnya..
anak tak sah taraf. anak luar nikah

ustaz yang bagi ceramah tu ada jugak bagitau
anak tu suci..yang bersalah hanya ibu dan bapanya
banyak jugak soalan2 dari penonton
ya. of course. anak luar  nikah ni banyak kontroversi

ada jugak aku pernah dengar
orang kata jangan amik anak luar nikah jadi anak angkat
sbb: mereka berasal daripada darah yang kotor.maka boleh membesar menjadi seorang yang bermasalah
oh? kebenarannya aku tak tahu. tak pasti.
agak tak baik jugak ya kalau cakap macam tu. kesian mereka. apalah yang mereka tahu.

bila difikir2. berbanding ibu yang membuang anak luar nikah itu. maka lebih baik kalau mereka lahirkan anak itu.
hanya masyarakat yang tak maafkan golongan itu.
kasihan.
pahit untuk terima
tapi hanya satu utk kita fikirkan
kalau Allah sendiri terima taubat hambanya
apa lah kita ini utk menghukum sesama kita?

Wednesday, May 19

antara tempat menarik utk diving

wah, cara tulis tu macam dah penah pegi semua je
act ni lah tempat2 yang aku mengidam utk dive
tapi kena tengok gak
sesuai ongkosnya, lokasi yang tak menyusahkan budak kecik luth nya, dan kecantikannya
macam2 faktor tau
ingat senang2 je nak dive tanpa survey? oh survey mesti...
inilah antara tempat yang aku maksudkan tuh::


pulau kapas..wah..cantiknya




sipadan island -mobul
confirm cantik!!

tapi aku belum sesuai pegi sini sbb pjalanan yang jauh (nanti budak kecik luth bosan lama sangat)
Phuket


tapi agak cam tak mungkin buat masa ni..jauh..kos tinggi oooo

pulau rawa terengganu




pulau lang tengah 




perhentian island

wah, penat2..nak cerita pasal tempat nak dive mmg tak kan habis
ciptaan Allah yang indah ada merata-rata

Monday, May 17

tioman diving ..oh i love my sony cyber shot

 yaa...ini dia laporan bergambar sempena MHHA advanced diving course tioman island...oh i really love my sony cyber shot t200 (model lama) sbb gambar yang brilliant (for amateur)..:))..dah lama pakai sony ni..hampir 3tahun..mana taknya sebelum kawin lagi dah pakai kamera ni..cant wait to buy underwater sony casing so that we can bring my sony into the deep water... oh mengidam nya nak pakai DSLR..n MHHA dah ada sebut nak beli DSLR..pehh..mintak2 tak ubah fikiran...(fuh2..jampi)

so ini dia laporan utk tatapan semua.... NJ tak amik advanced sbb tak terasa pun nak amik advanced, buat masa ni cukup dulu open water license..next time maybe..in 5 years time


sebelum feri bergerak.sempat lagi amik gambar kuala.saja nak tunjuk skill, eh ada ke? hehe

nasib baik si kecik ni tidur sepanjang dalam feri

 

oh, jauh lagi..perut dah lapar ni


masih tidur lagi.dah tukar posisi lak




ok2 dah dekat.sila sabar




sampai2 je MHHA dah tak sabar2 lagi.. terus nak diving



itu bukan jam ya.itu kompas..kecik je, tapi harga ribu riban.sila jangan hilangkan dalam laut



iklan ice cream.model cilik luthfilah yang comot



sunset terbaik yang pernah aku tengok seumur hidup..skrol lagi bawah utk episod matahari terbenam tercantik


pehhh...subhanallah.. ada lagi..




haa..kan dah cakap..sangat2 cantik betul?  apa bayang tu ek?



warna dah bertukar..perlahan-lahan




hmm...cantik nya kuasa Allah



ini bila dah semakin malam..nampak lingkaran putih kat atas tu? apa ya?




MHHA dah bersiap nak pegi night dive



pagi-pagi lagi dah ada budak kecik yang pegi kejar kucing sampai jauh bilik orang

kalau pandai, cuba cari apa yang salah?



budak kecik dah jalan nak pegi laut




dah cukup jalan-jalan, dah cukup tengok ikan, dah cukup diving so masa utk balik..bye-bye tioman 
nanti datang lagi..

















































































































There was an error in this gadget

Selak Selak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mari berkenalan...