Friday, August 19

Kamu tahu saya sayang kamu bukan?

Kamu tahu saya sayang kamu bukan?
Kamu mesti tahu saya sayang kamu

Cinta
Ayat itu jarang-jarang keluar dari mulut saya bukan?
Kamu fikir saya tidak cinta kamu?

Maaf
Ayat itu tidak pernah keluar dari mulut saya bukan?
Kamu mesti tahu, hati saya berdarah berdosa pada kamu

Kamu manusia paling penting dlm hidup saya
Kamu mahu saya pamerkan bagaimana?


Saya tidak pandai memuji
Apatah lagi memohon maaf
Apatah lagi berkata manis


Hanya satu saya tahu, kamu adalah nafas saya
Kerana itu juga saya benci kamu


Nota kaki: kebanyakan masa kita tidak sedar orang yang kita paling benci
adalah rupanya 'nafas' kita





Wednesday, August 17

Alahai pengantin sekarang

Ini sekadar satu coretan pendapat
Tapi mungkin. Mungkin saja ada juga yg ter ber fikir macam apa yg aku fikir

Pengantin zaman sekarang, duit ada banyak...banyak oooo banyak
Sure, nak kawin perlu berpuluhan ribuan
Syukur waktu aku dulu, aku mmg tak terjebak dgn pembaziran melampau
Dan tak rasa menyesal pun saat ni


Paling penting, adlah jurugambar yg boleh berjaya merakam pelbagai saat yg tak bisa diulang
Melainkan kamu kawin lain lah kot.**
dan jurugambar juga lah yg berjaya mengenakan kamu bayaran yg paling super mahal
Berbekalkan dslr yg super canggih
Kuasa meng edit power tak tidur malam punya...








Tapi cerita mengenai jurugambar, bukan point di sini.


Isi gambar nya


Makin ramai sekarang
Merata2 pengantin melayu.islam gemar bergambar terlalu intim
Mulut ni kadang gatal jugak nak bertanya, awak tak malu ke bergambar macam tu?
Bibir begitu rapat ke bibir
Ya, itu suami awak. Itu isteri awak.
Confirm!
Tapi bukan kah gambar begitu boleh berjaya menaikkan nafsu sseorang yg melihatnya?
Jawab sekarang?


tak terfikir ke, ramai mata yg melihat
Tak kira lelaki ataupun perempuan
Andai kata, andai kata saja....
Ada lelaki yg melihat, yang bernafsu pada isteri anda....



Pendapat saya, cukup cukup lah bergambar macam tu
Pada yg bakal berkahwin, fikirkanlah nasihat saya ni
Perkara intim dengan pasangan bukan sesuatu untuk ditayangkan


Kita masih orang melayu yang mempunyai adat ketimuran yg tinggi
Udah2 le meniru gaya mat saleh tu


Saya menulis bukan kerana cemburu, tapi sendiri rasa malu tengok
Pasangan pengantin bertudung pulak tu
Buat aksi intim keterlaluan




Wednesday, August 3

entry kali ni yang nak dikongsikan adalah satu review filem "Diary of a Wimpy Kid"
bagi mereka2 yang rajin menonton dvd bersama pasangan tersayang (ayat macam pengacara tv)



cerita yang bercorak macam ni, bagi aku dah ada banyak dalam pasaran sejak dulu lagi
tapi cerita yang bercorak macam ni jugak yang boleh menarik perhatian anak-anak muda yang bakal jadi remaja muda trang tang tang




















cerita ni banyak dicampurkan unsur-unsur komik yang boleh menyebabkan keTIDAKbosanan
sewaktu menonton

isu murid junior school yang baru melangkah ke high school
biasala.....siapa hensom siapa cantik siapa hebat dia lah yang popular
siapa nerd bolehlah masuk terus direct ke kumpulan nerd


biasa nya kat negara barat, budak-muda mmg macam tu lah
tapi sekarang ni kalau kat sekolah menengah, isu-isu mcam ni dah wujud dah~~~ ==''

















pelakon utama filem ni- budak bawah umur yang cute tapi ala-ala nerd sikit

There was an error in this gadget

Selak Selak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mari berkenalan...