Saturday, May 29

haku dah ada DSLR

hah hambik ko
MHHA dah belikan aku DSLR
nikon D5000
pehh..perasaan ketika ini: seperti di awangan
korang ni tau tak D5000  yang mana satu
hah pe lagi tengok gambar ni

nilah kamera yang aku mengadap sejak malam tadi
hah tak pasal2 rajin baca teknik2 fotografi
fuh adanya DSLR
maka bakatku takkan dipersiakan sebegitu sahaja

korang tak caye
ni baru beginner
karang aku dah pro
hah kalah saiful nang beb
tak dapat carik makan dia
ok dah over
hehe

korang nak tengok gambor yang aku dah test amik
tapi karang jangan mengata pulak
aku belum paham lagi kamera ni
nak tengok diam2
jangan  bising2 bukan aku suruh bayar pun


wah tak pasal2 nak tayang cincin kawin yg dah dekat 3 taun
sambil2 nak tayang perabot rumah


cet mesti ada yang kata
alah, sama je macam compact kamera
hah haku pedulik hape
yang penting aku amik pakal dslr
nanti aku dah terer jangan ternganga tengok gambo akku

ok dah2 cukup tunjuk terer harini
nanti aku tunjuk lagi gambo
tupun kalau MHHA bawak aku melihat dunia hari ni
kalau dia malas, melepak rumah ajelah aku harini

1 comment:

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
DISINI

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.

There was an error in this gadget

Selak Selak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mari berkenalan...