Wednesday, February 9

perkara sensitif yg mereka2 kurang perasan

ok.hari ni nak buat entry pasal benda2 yang sebenarnya sensitif
tapi mungkin biasa diambil mudah
ada sikit je yang aku terfikir
tp bila ada idea lagi mungkin aku boleh tambah lagi

semuanya berdasarkan pengalaman sendiri dan orang lain
mungkin boleh diambil iktibar
atau mungkin boleh untuk tidak dibuat lepas ni
http://www.marieclaire.com/cm/marieclaire/images/tc/sensitive-question-23-de.jpg

 pertama;

kalau pergi kerumah kenalan, dah dijemput makan
jawapan yang kamu beri " takpe lah kak. dah kenyang"

ok. kalau aku mmg akan menyirap
sbb ingat senang2 aku nak luang masa masak bagai nak rak
tetibe tetamu kata "dah kenyang"

jadi,wlaupun dah kenyang, tolonglah jamah sikit
sejuk hati tuan rumah
kalau tak, time kamu datang lagi mmg sah2 takkan masak lagi



kedua

sorang kawan nk belanja beberapa kawan lain
tapi terlupa ajak kamu
dipendekkan cerita, kamu dapat tahu lalu kamu beria2 nak ikut sama
dan kawan kamu tadi mintak maaf dan mengajak kamu (kawan ini mmg tak sempat nak bagitau kamu, bukan sengaja tak nak ajak kamu)
dan dari mula tadi kamu beria, kamu cakap macam ni pulak

"takpelah, sebenarnya ada banyak keje.saja je nak cakap"

ok. ini pun menyirap. tadi beria2 nak ikut. pastu kata banyak keje pulak
kalau dah tau banyak keje, jangan offer diri nak ikut

No comments:

There was an error in this gadget

Selak Selak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mari berkenalan...