Monday, December 6

menjejak budaya sarawak~holiday in kuching

yes! dis time holiday lagi
dan kami berada di sarawak...

alah..tak dapat nak upload gambar la
sbb ni laptop MHHA so, saya dilarang sama sekali untuk mentransfer gambar dari phone
sbb nanti MHHA pun berleter
"virus la..tau virus tak?"

dah 2 hari merayau sekitar bandar kuching
hari pertama meronda ke serikin
mak datok! jauh gile
kalau nak dikirakan macam kulai ke batu pahat gitu

dan yang tak bestnya 
harga pun dah mahal
mentang2 musim cuti sekolah so harga pun naik
tapi paling best
akhirnya aku dapat 'tikar sarawak' 
yang dah lama termimpi
huh.tikar pun nak mimpi? *weird*

masa kat serikin tu terjumpa juga
set corning ware 5pcs dengan harga rm350 saja!
hey.murah tu
tapi...entah tak tau berbaloi ke tak beli
*masih berfikir*

malam mengoder pizza hut masuk ke bilik hotel
sbb hujan dan sangat penat ooooooooooo nak keluar makan

second day
merayau ke kampung budaya pulak
oh.forgot! sebelum tu kami ke muzium sarawak dan akuarium 
hm..tempat nya kecik je
aku sebenarnya mmg tak suka pegi muzium
hey.saya sedang holiday okey. bukan nak belajar...
tapi rupanya muzium ni best jugak.
lain dari yang lain
*mengambil gambar curi dalam muzium*

then merayau terus lagi ke kampung budaya
tempatnya besarrrrrrrr punya
dan

besth!!!!!!!!!

last hari ni sebelum balik
nak pegi sopping sopping sopping lagi lagi dan lagi
beli kek

terubuk masin

dan pasu sarawak *kalau MHHA tak leter*

buhbye

*will upload pictures soon

3 comments:

dya adriza said...

menariknya.. beli la onde2 1 untuk saya keh3..

saya cuti ni x ke mana2 pun huhu..

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Sarikin? Wah bestnya.. pernah ke sana sekali. Murah2 baju2 & kain batik kat sana kan... Perkampungannya pun menghijau.

Lu'Luth said...

dya: meh le datang amik ..hehe

kak saM: masalahnya barang semua dah naik harga. mentang2 cuti sekolah

There was an error in this gadget

Selak Selak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mari berkenalan...