Monday, November 29

pengasuh dan penderaan kanak-kanak

baru beberapa saat tadi tengok video yang di share oleh kawan-kawan di fb
video pengasuh 'sakit jiwa' yang memandikan sorang kanak-kanak lingkungan 2-3 tahun secara kejam
peh. darah aku mmg menyirap sampai otak bila tengok!
aku nak link kan kat sini tapi macam tak berdaya la
harap korang boleh jumpa sendiri video tu

kalau nak dituliskan apa aku nak buat pada orang yang buat benda ni
peh.mmg macam2
dan semua yang terbayang kat otak aku ni semua benda kejam-kejam
tapi disebabkan malaysia mempunyai undang-undang
biar undang-undang malaysia yang menentukan

cuba fikir. kenapa seorang dewasa tergamak buat seorang kanak-kanak kecil macam tu?
confirm otak mmg tengah tak betul
terlalu marah sehingga berada diluar norma
kenapa boleh berada diluar norma?
iya.manusia macam ni sentiasa terlupa untuk istighfar banyak2 bila marah.
kita selalu diingatkan:
banyak2 beristighfar bila sedang marah
ambik wudhuk bila tengah marah

singkatan yang aku nak berikan pada orang macam ini adalah:
bodoh! kau memang bodoh!

aik.aku pulak yang lupa istighfar

aku harap video tu akan direport polis 
dan tindakan akan diambil segera
tak kira la sama ada itu pengasuh atau ibu budak tu sendiri
dan tak kira apa pun cerita disebalik kejadian
sama ada itu anak haram or etc..
tak kira 
tak kira

itu tetap kejam!


2 comments:

biskut said...

kalau yg belum punya anak lagi begitu marah apatah lagi yang sudah punya anak sekecil itu..huh..Semakin diberi kesempatan semakin beraja batak mereka.

Lu'Luth said...

tu la masyarakat sekarang. dah ramai sangat sakit mental.

There was an error in this gadget

Selak Selak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mari berkenalan...