Saturday, September 18

bila yang buruk boleh berubah menjadi cantik

owh.rasa cam curik2 nak tulis pasal benda ni
hope fully orang yang aku  nak ceta ni takkan baca pasal entry dia ni

masa aku tingkatan 1
ada sorang classmate yang boleh dikategorikan sebagai budak yang nerd
dia ni plus2 nerd dan sangatlah comotnya
dengan baju yang dah tak putih
entah macam mana baju pun leh jadik coklet
macam kene rendam dalam air parit depan rumah bapak aku kat batu pahat

tp yang paling ingat
dia dulu ada jual nasik lemak
oh.nasik lemak dia mmg sedap giloshhhhhhhh.....memang kitorang berebut makan
tapi lepas ada budak kata rumah dia kotor sangat
since then aku mmg takkan makan nasik lemak dia
kesian dia

budak ni mmg very2 tak ada kawan
dijadikkan cerita, dia pulak jadik rabun
boleh pulak dia beli cermin mata macam nyonya punya
satu sekolah dok ejek dia
aku pun tak terkecuali
maklumlah masa tu kan remaja muda belia
so sapa cun dialah mengawal kumpulan


sebenarnya budak ni dia daripada broken family
mak bapak dah bercerai
bapak dia suka belasah dia
dia ngan adik beradik dia mmg sebijik camtu
comot kotor dan takda kawan

penah sekali time amik report card
budak ni tak dapat banyak A
dan bapak dia marah kat situ jugak
dahlah mmg takde kawan,tambah2 lagi lah takde kawan dia
sian dia

kalau tak silap aku dia tak habis spm
sbb masa form 4 dia ada bercinta dengan mamat indon dan ikot mamat tu balik lombok
dan kitorang ada dengar2 cerita yang dia hidup teruk kat lombok

akhirnya tahun 2007 aku jumpa dia semula
masa tu dia kata dia baru dapat lari dari indon
dan anak dia tak dapat bawak
sbb mertua berebutkan anak dia tu
sure dia rindu giler punya

dan paling buat aku terkejut
dia dah cun gile
cun sangat2...
aku pun kalah
dan paling lawaknya
dia pulak yang pertikaikan betapa comotnya aku
hah aha hahaa
memang kelakar

kalau difikirkan betapa susahnya sejarah hidup dia
aku rasa terpegun dengan kekuatan mental yang dia ada
aku harap dia gembira sekarang
dan aku harap ada sorang lelaki yang boleh terima dia seadanya..

khairun daud
aku dedikasikan tajuk  ni utk ko
u amazed me!
from the ugly duckling turns to a beautiful swan

2 comments:

elsa said...

bile bace jerk n3 ko tu aku dh agak spe gerangan manusia tu....tup2 tgk pic mmg sah dialah gerangannyer.....
makin cantik kan dia...mule2 jmpe kt tenet ni cam x caye diala khairun daud yg kite kenal dulu....

Lu'Luth said...

betul weh..aku kagum ngan dia ni sebenarnya..tapi aku tau mesti dalam hati dia sedih ke gembira ke dia je yang tau kan...

There was an error in this gadget

Selak Selak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mari berkenalan...