Monday, May 3

bila blues melanda~~

bila.blues.melanda
dah macam tajuk komik Gayour plak: Blues utk aku
eh, betul ke benda tu? 
aku pun dah lupa bila last time baca majalah ujang..maybe dalam 10 tahun yang lalu?

hmm...kesian kan, bila mood hilang dan blues aje yang datang menjengah?
ish ish ishhhhh
apa nak buat ye?... (kerut dahi berfikir)
nak buat kerja pun tak lalu.nak buat apa pun tak lalu.
kejam2...
bila blues dah datang mengetuk pintu hati (cheewahh), semuanya serba tak kena! aayoooo~~

antara cara2 utk mendatangkan semula mood 
(mengikut kajian aku):
1) pergi tido serta merta
2) pergi shopping dan membeli sesuatu (ikut kemampuan)
3) pergi jumpa mak bapak & borak2 banyak
4) bawak anak pegi playground or park
5) berchatting (yang halal sahaja)
6)makan ice cream or benda manis
7) tengok CD or pegi tengok wayang (cerita kegemaran @ cerita yang dah lama nak tengok)
8) menghadap laptop surfing internet
9) mengemas rumah
10) pergi bercuti (last choice)


ini antara yang berkesan la (tapi bukan utk semua orang)
mungkin ada yang boleh pakai, tapi ada jugak yang tak boleh pakai..
hehe..


yang penting: kalau selalu sangat bosan..banyak2kanlah habiskan masa dengan Allah...itu yang paling utama!

No comments:

There was an error in this gadget

Selak Selak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mari berkenalan...