Tuesday, February 15

hilanglah seri pengantin

http://farm4.static.flickr.com/3621/3389687796_7f35f724ec.jpg
percaya tak kalau saya cakap 
bila kamu bertunang secara besar-besaran
seri kamu waktu majlis nikah nanti akan hilang



percaya atau tidak
memang iya!



terpulang pada kamu
tapi saya mmg suka mengkaji sesuatu benda
dah banyak majlis tunang dan kawin yang saya dah perhatikan pengantin nya
dah banyak pasangan yang saya tengok hilang serinya sbb dulu waktu majlis tunangnya beria tak tentu hala 



bila kamu berhias sakan pada majilis bertunang
seri pengantin kamu waktu kamu bersanding nanti akan jadi pudar



seri pengantin ni bukan sesuatu yang dibuat2 dengan solekan atau mekap
seri itu datang sendiri
muka seperti putih bersinar bercahaya
tapi bila seri tu dah diguna waktu bertunang, waktu kamu nikah serinya dah tak ada




mana lebih penting untuk cantik ?
tunang atau nikah?
kamu tentukan




2 comments:

Rama2Ungu said...

betul2..sy ada terbaca kat satu buku yg menyatakan sebaiknya majlis pertunangan tu disorokkan..mn la tau jodoh tak pnjang kan..demi jada air muka kedua2 blah pihak juga..

papepun, sy sokong la pandangan awak tu

.::WaNiE::. said...

bila bertunang mekap pelamin etc dah macam nikah

bila nikah, pun ada pelamin etc sama cam tunang ( 1 point hilang seri)

bila reception, nikah still sama hebat macam tunang and nikah (2 point hilang seri)

kehkehkehkeh

There was an error in this gadget

Selak Selak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mari berkenalan...